Hóvonat indul Rómából a Dolomitokba

A Treno della Neve április 8-ig közlekedik hétvégenként.

Új vasúti járat köti majd össze Rómát az észak-olaszországi Trentino-Alto Adige régióban található Dolomitokkal, amivel a síelők és a turisták körében az ökoturizmust kívánják népszerűsíteni.

A Treno delle Neve, azaz a hóvonat éjszaka indul majd Róma központi Termini pályaudvaráról, és alig több mint 10 órával később érkezik meg az osztrák határ közelében fekvő San Candidóba.

A Trenitalia járata, amely február 17-től április 8-ig hétvégenként közlekedik, megáll Bolzano, Bressanone, Fortezza, Brunico és Dobbiaco településeken, mielőtt elérné a végállomást.

Péntek és szombat esténként az Intercity Notte 764-es járat 22.05-kor indul Terminiből, és másnap reggel 08.30-kor érkezik meg San Candidóba..

Szombaton és vasárnap az Intercity Notte 763 az ellenkező irányba közlekedik, 19.18-kor indul San Candidóból és reggel 06.06-kor érkezik Rómába.

„Ez azt jelenti, hogy a turisták és a kirándulók autó nélkül, környezetbarát módon utazhatnak” – mondta Daniel Alfreider, a bolzanói autonóm tartomány mobilitási tanácsosa, ahol San Candido található, hozzátéve, hogy a turisztikai ágazatban nagyobb figyelmet kell fordítani a fenntarthatóságra és a buszokkal és a vasúttal való elérhetőségre.

2023. február 17.

Szerző: AmoreRóma

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek