Rekord idő alatt közlekedő vonat indult Róma és Milánó között

Csak 2 óra 45 perc a menetidő!

A Rómát és Milánót összekötő új nagysebességű Frecciarossa vonat menetideje két óra 45 perc – jelentette be az olasz állami vasúttársaság.

A közvetlen járat, amely elkerüli mindkét város központi pályaudvarát, január 23-án indult el.

A vonat 05.30-kor indul a római Tiburtináról, és 08.15-kor érkezik Milánó Rogoredóba, a 20.44-kor Rogoredóból induló vonat pedig 23.29-kor érkezik a fővárosba. A vonat maximális sebessége 360 km/óra. A jegyárak 78,90 eurótól indulnak.

Eddig az út Róma és Milánó között 2 óra 59 percet vett igénybe a két város fő pályaudvara, a római Termini és a Milan Central között. Az új járat azonban nem áll meg a római Termini pályaudvaron és Milánó központi pályaudvarán; a földalatti vagy városi kisvasútnak köszönhetően a Tiburtinából és a Rogoredóból gyorsan elérhető a két város központja.

Az új összeköttetéssel a Róma és Milánó közötti napi Frecciarossa-járatok száma 90-re emelkedik, beleértve hét közvetlen Roma Termini – Milano Centrale járatot, 2 óra 59 perces menetidővel, valamint 81 Frecciarossa Róma-Milánó útvonalat köztes megállókkal és 3 óra 8 perces menetidővel.

Ezek mellett Olaszország másik nagysebességű vasúti szolgáltatója, az Italo naponta összesen 64 összeköttetést üzemeltet a két város között, 3 óra 10 perces menetidővel

 

2023. január 28.

Szerző: AmoreRóma

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek