Felejthetetlen utazás Olaszországon keresztül – Luxusvonat indul a Dolce Vita jegyében

Utazás az olasz kultúra aranykorába: 2024-ben indul el az Olaszországot átszelő Orient Expressz.

Már pár éve tervezik, de ha lassan is, de haladnak a dolgok az Orient Express univerzumában. A híres vasúti szolgáltatás, amelynek teljes egészében olasz spin-offja az Orient Express ‘La Dolce Vita’ nevet viseli, most úgy néz ki, hogy valamikor 2024-ben indulhat először.

Ennek ellenére az útra már 2022. december 6-tól lehet előfoglalni. Azonban annak, aki az elsők között szeretné kipróbálni, 500 eurót kell letennie előlegként, amit később levonnak a végleges árból.

Az Arsenale SpA és az Accor csoporthoz tartozó Orient Express által tervezett La Dolce Vita luxus vasúti turisztikai projekt hat exkluzív útvonalon keresztül szeli át Olaszországot északról délre. Ráadásul talán ez lesz az első alkalom, hogy egy vasúti szolgáltatáshoz speciális szállodai tartózkodás is tartozik. Rómában és Velencében két, szintén az Orient Express márkanevet viselő szálloda fogadja majd az utasokat.

A La Dolce Vita arculatának és nevének kiválasztása nem véletlen.

A vonaton 12 Deluxe kabin, 18 lakosztály, egy La Dolce Vita lakosztály, valamint a legjobb nemzetközi séfekkel és sommelier-kkel felszerelt étterem várja az utazókat, hogy ötcsillagos étkezéssel kényeztesse őket. A Dimorestudio tervei az olasz életstílust és a kortárs utazás szellemét kívánják ötvözni, az 1960-as évek Olaszországának Dolce Vita korszakából merítve ihletet.

A különböző útvonalak az Alpoktól Toszkánáig és a déli partok tengerpartjain át Velencét, Rómát, Materát és Palermót is beleértve, több mint 16 000 kilométernyi vasútvonalon vezetnek majd.

A La Dolce Vita árai személyenként és éjszakánként 2000 eurótól kezdődnek egy deluxe kabinban.

2022. december 9.

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek