A Ryanair téli menetrendjében 18 új, Rómából induló járatot jelentett be

A Ryanair a télen 70 útvonalat üzemeltet Rómából.

A Ryanair ír fapados légitársaság 18 új útvonalat indít a római Fiumicino és Ciampino repülőterekről ezen a télen – jelentette be Michael O’Leary, a társaság vezérigazgatója.

A Ryanair összesen 70 útvonalat kínál majd az olasz fővárosból, újonnan

Agadir, Amman, Asztúria, Berlin, Köln, Cork, Cuneo, Dublin, Frankfurt, Gran Canaria, Liverpool, Prága, Rabat, Stockholm, Tanger, Toulouse, Trapani és Valencia felé.

„Célunk, hogy 2023-ig 9,4 millió utast szállítsunk Rómába” – mondta O’Leary – „Jelenleg kiváló a foglalási trend az olasz piacon, az utolsó negyedév nagyon jól teljesít”.

A Ryanair 2022-23 telén összesen 530 útvonalat fog üzemeltetni 30 olasz repülőtérről, amelyek közül 30 új – a cél, hogy 2023-ra elérje az 56 millió utast.

A sajtótájékoztatón a szókimondó Ryanair-főnök „autóbalesetnek” nevezte a brit gazdasági helyzetet, és azt mondta, hogy ez a Brexit „elkerülhetetlen következménye”.

O’Leary az ITA Airways-t, az Alitalia utódját, az olasz zászlós légitársaságot is ostorozta, és az ANSA olasz hírügynökségnek azt mondta, hogy a légitársaság „soha nem lesz nyereséges”.

„Nem tud versenyezni a Ryanairrel Olaszországban és a rövid távú útvonalakon” – mondta O’Leary, hozzátéve, hogy a Ryanair piaci részesedése Olaszországban 40 százalékos.

2022. október 20.

Szerző: AmoreRóma

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek