Rosszul viselkednek a turisták Olaszországban – itt van néhány felháborító eset

Rómába is visszatértek az illemszabályokat megsértő turisták.

Az Olaszországba látogatók száma újra elérte a világjárvány előtti szintet, a neves műemlékek környékén tömegek gyűlnek össze. Az idegenforgalmi ágazat fellendülése azonban azt is jelenti, hogy visszatérnek az illemszabályokat megsértő turisták.

Róma: rollerbűnözés, tiltott fürdés, rongálás

Nyár elején huszonötezer eurós kárt okozott az az amerikai turista, aki lelökte rollerét a római Spanyol lépcsőn.

A kora hajnali órákban történt esetről egy arra járó videót készített, a rendőrség később elkapta a 28 éves nőt, és 29 éves férfi partnerével együtt megbírságolta őket. A férfi elektromos rollerét tolva sétált le az UNESCO világörökség részét képező, 18. századi márvány lépcsőfokokon – írta a The Guardian online kiadása.

A párnak megtiltották, hogy visszatérjen a Spanyol lépcsőhöz, amelyet 2015-ben 1,5 millió euróért állítottak helyre.

Az incidens előtt két héttel egy szaúd-arábiai férfi Maseratijával hajtott el a világhírű lépcsősoron, ahol 2018 óta még leülni is tilos.

Áprilisban egy holland látogatót büntettek meg ezer euróra, mert belemászott a Trevi-kútba, ami a pandémia előtt elég gyakran megesett.

Néhány nappal korábban egy 39 éves argentin férfit azzal vádoltak meg, hogy megsértette a repülési tilalmat, és drónja egy Róma központjában álló műemléképület tetejébe csapódott. A drónt a Piazza Venezián reptette, amikor elvesztette az irányítását, és az eszköz a 15. században épült Palazzo Venezia tetejének ütközött.

Nemcsak Rómában történik ilyesmi: két héttel korábban két mexikói turista drónja csapódott a pisai ferde toronynak.

Szintén nyáron a római rendőrség egy 30 éves kanadai turistát ért utol, miután egy kővel a Colosseum egyik külső falába belevéste nevének kezdőbetűit. A nőt a Colosseum személyzete állította meg, akik értesítették a carabinieriket, miután szemtanúi voltak a vandalizmusnak. A turistát, aki állítólag sajnálatát fejezte ki tette miatt, beidézték történelmi és kulturális jelentőségű műemlék megrongálásáért.

Július 30-án három német turistát több mint 1500 eurós bírsággal sújtottak, amiért a központi Piazza Barberini téren Bernini Tritone szökőkútjában fürödtek. Az esetre késő este került sor, miután a három férfit rajtakapták, hogy alsóneműben pancsolnak a 17. századi szökőkútban.

Nápoly: Vulkán szelfi

Júliusban egy 23 éves amerikai turista szelfi készítése közben beleesett a Nápoly felett magasodó Vezúv kráterébe. Az eset azután történt, hogy a turista és három rokona úgy döntött, megkerülik a vulkán látogatói bejáratát, és egy tiltott útvonalon jutnak fel a csúcsra.

A férfit, aki több métert zuhant a kráterbe, miután elvesztette az egyensúlyát, a carabinierik mentették ki, és a mentőszolgálat munkatársai ellátták könnyű sérüléseit. A turistát és családját ezután a rendőrség két másik látogatóval együtt feljelentette, amiért a tiltott útvonalon haladtak, amely világosan jelezte, hogy rendkívül veszélyes és tilos.

 

Augusztus 11-én a pompeji rendőrség elfogott egy 33 éves ausztrál turistát, aki bérelt mopeddel közlekedett a régészeti parkban. A férfi a Porta Vesuvio kapun keresztül lépett be a területre, és a carabinierik megállították, akik engedély nélküli behajtásért beidézték. Pompeji vezetősége később tisztázta, hogy az incidens során a turista külső földutakon – amelyeket általában szolgálati járművek használnak – közlekedett, és nem az ókori város falain belül.

Velence: száguldás a Canal Grandén

Velencét sem kímélik a rosszul viselkedő turisták: egy francia férfit azért bírságoltak meg, mert SUP-jával a Canale Grandén evezett, két német nő pedig azért fizetett, mert a San Stae-templom mellett bikiniben napoztak.

A nyár egyik legnagyobb visszhangot kiváltó incidense Velencében történt augusztus közepén, a Ferragosto ünnepén, amikor két férfit filmeztek le, amint motoros szörfdeszkán száguldoznak a Canal Grande csatornán.

A szürreális esetről készült felvételeket Luigi Brugnaro, Velence polgármestere tette közzé Twitter-oldalán, aki vacsorát ajánlott fel annak, aki azonosítja a videón látható két „arrogáns idiótát”.

A férfiakat később két ausztrál turistaként azonosították, akiket fejenként 1500 eurós pénzbírsággal sújtottak és „kiutasítottak” a városból. A mintegy 25 000 euró értékű deszkáikat is elkobozták. Az nem világos, hogy a polgármester ingyenes vacsoráját megkapta-e valaki.

Néhány héttel később, szeptember 8-án a velencei rendőrség letartóztatott egy belga turistát, aki ellopott egy vízitaxit a város Marco Polo repülőteréről, és nagy sebességű örömtúrára indult vele a Canal Grande csatornán.

2022. október 7.

Szerző: AmoreRoma / Fotó: Spanyol lépcső (c) hetedhetorszag.hu

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek