Egyedülálló Van Gogh-kiállítás nyílt Rómában

A híres önarckép is látható.

A Palazzo Bonaparte, amely a közelmúltban nyílt meg újra fontos kiállítótérként Róma központjában, nagyszabású Van Gogh-képkiállítást rendez.

A kiállítás október 8-án nyílik, és 50 művet tartalmaz, köztük a művész híres önarcképét 1887-ből, három évvel a halála előtt. A tárlat utal azokra a helyekre, ahol Van Gogh tartózkodott, különös tekintettel a művész párizsi tartózkodására.

A kiállított művek mindegyike a hollandiai Otterlo városában található Kröller Müller Múzeumból származik.

Az ünnepelt önarckép mellett a kiállításon látható lesz A vetés (1888. június), A Saint-Rémy-i kórház kertje (1889), A szurdok (1889), Bánatos öregember (1890) c. mű.

A Piazza Venezia téren található Palazzo Bonaparte a Generali Italia, Olaszország legnagyobb biztosítótársaságának tulajdonában van. A 17. századi palazzo leginkább Napóleon édesanyjának, Maria Letizia Ramolinónak az otthonaként ismert, aki 1818-tól 1836-ban bekövetkezett haláláig az épület zöld erkélyéről figyelte a világot.

A 2022. október 08-tól 2023. március 26-ig látogatható Van Gogh-kiállítás részletei és a jegyek a Palazzo Bonaparte honlapján találhatók.

 

2022. október 6.

Szerző: AmoreRoma / Fotó: Palazzo Bonaparte (c) hetedhetorszag.hu

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek