A Bolsena-tó gyönyörű szigete újra megnyílik a nagyközönség előtt

A sziget a római előkelőségek kedvenc menedékhelye volt,

A közép-olaszországi Bolsena-tó nyugodt vizén található a titokzatos Bisentina-sziget, amely a közeli ókori etruszk-római Bisenzio városról kapta a nevét.

Az Isola Bisentina a Bolsena-tó két szigete közül a legnagyobb, amely Európa legnagyobb vulkanikus eredetű taván található, kerülete 43 km, és Róma és Toszkána között található. A másik sziget neve Martana, és nem látogatható.

A sziget az 1500-as években a Farnese család kedvenc menedékhelye volt, majd az 1900-as években Beatrice Spada Potenziani hercegnő szerezte meg. A szigetet 2017-ben eladták egy olasz gyógyszeripari vállalkozói családnak.

A Bisentina-sziget többnyire zárva maradt a nagyközönség előtt, kivéve az 1970-es és 1990-es évek között, amikor klasszikus zenei koncerteknek is otthont adott, valamint különleges alkalmakkor, például a FAI-napokon, amikor a történelmi ingatlanok és helyszínek egy hétvégére megnyíltak a nagyközönség előtt.

A sziget 2022 júliusától kezdve októberig minden szombaton vezetett látogatáson nézhető meg.

A Bolsena-tó nyugati részén fekvő Bisentina történelmi és természeti látnivalókat kínál. Az etruszkok és a rómaiak nyomokat hagytak a szigeten, többek között etruszk sírokat és római kori márványoszlopokat. A 9. században a sziget menedéket nyújtott a szaracénok betörései elől.

Az évszázados olajfák és a csodálatos olasz kertek között hét kápolna található, amelyek a 15. és 16. század között épültek, és Róma hét templomát hivatottak reprezentálni; mindegyik kápolna a Bolsena-tó hét városának mindegyikére néz.

Történelme mellett Bisentina szinte érintetlen természetet kínál, számos különböző virág- és fafajjal.

Bisentina Capodimonte-ból érhető el, amely a tó déli partján fekvő festői falu, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Bolsena-tóra.

A hajók 2022. július 2. és október 8. között minden szombaton indulnak Capodimonte-ból. Augusztusban a tervek szerint Bolsenából is indulnak hajók minden vasárnap.

2022. július 17.

(c) wikipedia/Tifoitalia

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek