Valentino finanszírozza a római Caracalla-fürdő felújítását

A divatbemutató tisztelgés az 1959-ben Rómában alapított divatház gyökerei előtt.

Vegyük a Spanyol lépcsőt egy nyári éjszakán, kombináljuk egy ikonikus olasz haute couture márka divatbemutatójával, és máris megvan az emlékezetesnek ígérkező esemény.

Július 8-án Rómában a Valentino luxusdivatház bemutatja 2022-23-as őszi-téli kollekcióját néhány utcán keresztül, a Trinità dei Monti teraszától a Spanyol lépcsőn, a Barcaccia szökőkút körül a Piazza Mignanelli térig, ahol a cég székhelye található.

A divatbemutatót a Caracalla fürdőben rendezett gálavacsora zárja, amelyen olasz és nemzetközi hírességek egyaránt részt vesznek.

A bemutató egyfajta „visszaadást” jelent Róma városának – mondta Jacopo Venturini, a Valentino vezérigazgatója az eseményt bemutató sajtótájékoztatón.

Venturini azt is elárulta, hogy

a Valentino a város ókori és második legnagyobb nyilvános fürdője, a Caracalla fürdő mozaikjainak restaurálását fogja finanszírozni.

Valentino finanszírozza továbbá a Spanyol lépcsőnél lévő két beteg pálmafa – a terület szimbólumai – cseréjét is, amelyeket egy parazita támadása veszélyeztetett.

A divatbemutató a „Kezdet” címet viseli, tisztelgés az 1959-ben Rómában alapított divatház gyökerei előtt. Az haute couture kollekciókat általában Párizsban mutatják be, de idén a Valentino úgy döntött, hogy Olaszországban ünnepli kollekcióját.

„Szeretem Rómát. Ez az egyetlen város, ahol igazán otthon érzem magam. A főhadiszállásom mindig is itt volt, itt kezdtem a ’60-as években, a dolce vita rendkívüli éveiben” – mondta egyszer Valentino.

„Róma az a hely, ahol minden kezdődik, itt van az élet, az emberek, a történeteink és az identitásunk. Mi ugyanúgy ehhez a helyhez tartozunk, mint ahogy ez a hely a világhoz és Valentinóhoz tartozik” – mondta Pierpaolo Piccioli kreatív igazgató.

A couture-bemutatóra számos divat- és tervezőiskola diákjai is bejutnak, és a Valentino július 10-12. között megnyitja archívumát is a látogatók előtt. Az 1950-1973 közötti időszakból származó ruhákból lesz látható egy válogatás.

2022. július 10.

Szerző: AmoreRóma / Fotó: Caracalla termái (c) flickr/Christine Wagner

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek